Menu
persoonlijk

Het tijdperk van de mannen meiden is aangebroken

stoere meiden surfen

Van chocola met een kleurtje? Nee, van steen en vooral erg stoer: Mannen Meiden. Waar de man een metro seksueel moest zijn à la Chris Zegers, is de vrouw inmiddels omgedoopt tot een Mannen Meid of zeg maar Macho Maniac. Zie daar Sophie Hilbrand! Moest een so called ‘lekker wijf’ eerst nog de haircut hebben van Jennifer Aniston, de ‘boobs’ van Katja en de billen van J-Lo, nu is het Sophie Hilbrand. We willen een wijf met ballen!

De boobs en billen blijven lekker, maar in de media zijn het de stoere vrouwen die de toon zetten.

Een tweede voorbeeld is Floortje Dessing met haar stoere solo trips over de wereld. Hoewel haar eco-gehalte voor de gemiddelde man misschien beetje te veel van het goede is. Of Victoria Koblenko. Ook lekker stoer en tegendraads. Een paar jaar geleden ben ik eens met haar op pad geweest naar een Formula One grandprix in Italië. We hadden een aantal hot chicks in ons midden, maar zij was absoluut de uitzondering op de regel. No high heels, charming loopjes of make-up sessies, nee, gewoon recht voor z’n raap mét brains!

prive trip naar monza
Met Brunotti privé jet naar de F1 in Monza (Victoria Koblenko 2e van links)

Tatum Dagelet was ook aardig op weg, maar die heeft haar ‘guts’ ergens verstopt en is van de beeldbuis verdwenen, een enkel tussendoortje daargelaten. Jammer. Geef haar een eigen show voor real chicks! Dan moet ze trouwens wel ene beetje bijgeschoold worden.

Een Mannen Meid is wel lekker rauw, maar niet ordinair.

Zo was ik met een vriendin op een vrijdagavond in een Amsterdamse kroeg. Die vriendin, een prachtige, intelligente, blonde dame, ging naar toilet. En zomaar out of the blue wordt ze luidruchtig vanaf een tafel vol mannen aangesproken: “Wat kijk je enorm geil zeg!” Een groepje vrijgezellen op stap? Nee Tatum, die zich als had genesteld tussen drie mannen… Ehhh, niet zo cool dus.

Anyway, veel beter dan Sophie kom je ze niet tegen.

Hoewel, ik ken een groep meiden die het keurmerk MM zonder twijfel verdient: surf chicks. Ik maak ze regelmatig mee op mijn werk bij boardsports evenementen of sponsorbijeenkomsten. Die meiden hebben echt guts (en glory!). Ze hangen aan een kite alsof het niets is en varen op een board in hoge golven waarvan ik alleen maar nachtmerries kan hebben. Ja, wakeboarden op een gladgestreken binnenwater. Dat lukt me wel. Ik maar roepen: “Didie rocks!”

Vergeleken met die chicks ben ik een soort ‘zijwieltje’.

Wilde haren, gebleekt door de zon en een enkele tatoeage die iets moois of exotisch beschrijft, maar wel erg stoer staat. Praise the lord! Ben jij net zo cool? Misschien hebben we nog meer MM-ers in ons midden? I hope so. Topscoorders op de MM-graadmeter. Ik heb van alles geprobeerd om hogerop te klimmen: boeren, bier zuipen, blikvoer, haren niet meer wassen, niet meer douchen of gewoon met m’n billen tegen de autoruiten, maar dat kwam om een of andere reden toch niet over.

Ik maak natuurlijk één grote fout: stoer bén je.

De ‘attitude’ forceren werkt natuurlijk nooit! Misschien moet ik het houden bij de echt M&M’s van chocola. Maar dan wel de blauwe hè, toch net even anders…