Menu
mindful leven

Waarom bergen je rustig maken

Updated 02/02/2022
bergen in de sneeuw

Je hebt er weinig voor nodig behalve je zintuigen. De bergen. En je vindt er altijd wel iets waar je rustig van wordt. Het is de meest eenvoudige manier van ontspanning, een wandeling in de bergen.

Je moet er even voor reizen en een makkelijke outfit aanschaffen, maar dat is het waard. Vergezichten die je hoofd leegmaken, kabbelende riviertjes die je in een natuurlijk ritme brengen of wandelpaden die zorgen voor focus in je mind. En nog fraaier: het landschap verandert continu en verveelt nooit. De zon tovert onvoorstelbare kleurnuances tevoorschijn en het maanlicht brengt een serene rust die een fijn gevoel van geborgenheid geeft.

Deze winter vond ik opnieuw mijn rust in het schitterende berglandschap.

Ik zocht de bergen op in het hart van Tirol waar de keizerlijke toppen hoog boven het dal uitstaken. Ik liep er over besneeuwde paden in de vroege ochtend, midden op de dag en zelfs ’s avonds laat onder begeleiding van lokale gidsen. Een enkele route liep ik twee keer, om er in alle rust nóg meer van te genieten. Uitkijkend over een meer van sneeuw voelde ik me licht en vrij. Ik ademde de berglucht in en maakte mijn hoofd leeg om mijn gedachten te kunnen vullen met de oneindigheid stilte.

Ik ben betoverd door de magie van de bergen en de zachtheid waarmee ze mij telkens weer verleiden.  

ps: een uitgebreid verslag van mijn winterwandeling in de bergen is gepubliceerd op de vrijetijdswebsite Bijzonder Plekje.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?