Menu
mindful leven

10 redenen om een bedrijfsretraite te organiseren

Updated 30/01/2023
retraites voor bedrijven

Ben je op zoek naar retraites voor bedrijven en zoek je een organisatie die het voor je regelt? Ik help je graag met persoonlijke retraites voor je gehele bedrijf. Of je nu met twee personen of een complete groep op retraite wil, aandacht voor jouw team en een waardevolle ervaring staan voorop. Ga daarom met je team een dag of weekend op retraite in Nederland of een andere plek in Europa. Zo ervaar je hoe zinvol het kan zijn om elkaar vanuit rust en eenvoud te ontmoeten in een omgeving die inspireert.

Lees hier alles over bedrijfsretraites en de belangrijkste redenen om een team retreat te houden.

Wil je niet verder lezen en direct een beeld hebben van de mogelijkheden voor jouw organisatie? Stuur me een bericht of whatsapp waarna je binnen 48 uur een offerte ontvangt. Geef hierin het volgende aan:

 • aantal personen
 • dagdeel / dag / meerdere dagen
 • inclusief overnachting ja/nee
 • locatie voorkeur (stad, provincie of land)
mediteren in stilte met retraite

De ervaring leert dat retraites voor bedrijven zeer effectief zijn om de onderlinge samenwerking op korte en lange termijn te verbeteren. Verschillende organisaties hebben al een team retreat gevolgd bij Didie Retreats zoals verloskundigen, makelaars, leerkrachten uit het basisonderwijs en ondernemers.

Ik kijk terug op een bijzondere start van onze studiemiddag. Het is een waardevolle kennismaking met mindfulness geweest. Ik durf te zeggen dat het bij een ieder van ons iets heeft opgeleverd.

Directeur Basisonderwijs Breda (anoniem vanwege privacy)

Door als groep samen te komen zonder dat er iets van elkaar wordt verwacht, ontstaat een saamhorigheid die iedereen goed doet. Zo beleef je een dag waarbij iedereen naar binnen kijkt in plaats van naar elkaar te wijzen. Dit geeft een nieuwe dimensie aan het teamgevoel. Het is namelijk erg behulpzaam om samen in aandacht te zijn en focus te hebben voor alles wat er in het hoofd en lichaam gaande is. Op die manier kom je als team tot rust. En die gezamenlijke ervaring verbindt de mensen in je bedrijf op een unieke en vooral duurzame manier.

Samen mediteren en mindful zijn heeft op lange termijn effect.

Deelnemers aan retraites voor bedrijven worden opmerkzaam ten aanzien van hun gedachten en lichaam. Die ervaring nemen ze mee naar huis en wordt stapsgewijs toegepast in hun dagelijkse leven. Dankzij de praktische en eigentijdse oefeningen tijdens zo’n ervaring krijgen je werknemers tijdens de retraite inzichten waar ze altijd iets aan hebben. Zo leren deelnemers om op positieve wijze om te gaan met stress, (voor)oordelen en negatieve gedachten. Dit is niet alleen waardevol voor de interactie op de werkvloer of tijdens meetings, het geeft ook rust en ruimte in de privé sfeer. Daardoor zijn retraites voor bedrijven duurzaam en heb je er als organisatie structureel baat bij.

De 10 belangrijkste redenen om met je bedrijf op retraite te gaan:

bedrijfs retraite voor beginners in Nederland
Aandacht voor eenvoud, bewust leven en focus op wat belangrijk is

1. Je vindt het belangrijk dat je werknemers mentaal in balans blijven.

Tijdens een bedrijfsretraite krijgen werknemers praktische handvaten krijgen om elke dag toe te passen, ook als ze niet werken. Tijdens een retraite werkt iedereen vanuit bewustzijn aan een rustige ademhaling en mentale balans. Het team richt zich op de universele beginselen van mens-zijn. En daarin is iedereen gelijk. Ook de teachings van de ervaren leraar dragen bij aan deze houding in de groep.

2. De ervaring moet van de retraite moet toegankelijk, eigentijds en prettig zijn.

Deze dag moet niet zweverig zijn, maar eigentijds. De retraite biedt oefeningen en inzichten waar iedereen iets aan heeft. Je wil iets moois aanbieden aan jouw mensen die een druk dagelijks leven hebben en (nog) niet bekend zijn met mediteren of mindful leven. Je wil de verbinding tussen de mensen en je teams versterken op basis van gelijkwaardigheid.

retraites voor bedrijven kiezen
Met je team tot rust komen in een bijzondere omgeving zoals hier bij de Barn Object43 in Raamsdonk.

3. Als team wil je samen iets ondernemen zonder dat er druk ligt op presteren of andere activiteiten die stress geven.

Je zoekt iets waarbij de individuen zichzelf kunnen zijn en vanuit rust iets mogen ervaren. De werknemers hebben al verschillende teamdagen gehad en je zoekt nu een originele, waardevolle activiteit die effect heeft op het welbevinden van je mensen. Je werknemers waarderen een retraite als personeelsdag omdat je als werkgever aandacht hebt voor hun persoonlijke welzijn. Dat is het uitgangspunt van de meditaties, mindfulness en ontspanningsoefeningen, al dan niet in stilte. De mensen uit je team voelen zich daardoor gezien als individu.

4. Voor jouw werknemers is het belangrijk dat ze niet op de automatische piloot (blijven) werken, maar vanuit hun pure kracht opereren.

Door de gejaagdheid in het dagelijkse leven werken veel mensen op routine, terwijl iedereen unieke talenten in zich heeft. En daar wil je aandacht aan geven. Met retraites voor bedrijven komen jouw mensen tot rust en kunnen ze op positieve wijze uiting geven aan hun ambities. Je werknemers voelen dat zij meer zijn dan hun functie, omdat er tijdens de retraite veel aandacht is voor hun persoonlijke gedachten en gejaagdheid in het leven. Die gewaarwording maakt dat zij een dag op retraite of langer doorgaans erg waarderen.

samen met je collega mediteren
Samen met je collega’s een meditatieve wandeling maken tijdens een bedrijfsretraite

5. Mentale rust en fysieke aandacht brengen vertraging in het leven.

Zo ontstaat er dankzij het loslaten van de hectiek ruimte voor bewust leven. Vanuit dat bewustzijn kunnen mensen zich beter concentreren. Dit maakt het uitvoeren van hun werk effectiever. Dankzij de aandacht en focus is er meer ruimte voor kwaliteit en voldoening. Deze gevoelens van tevredenheid en daadkracht brengen frisse energie.

6. De bedrijfsretraites zijn geheel verzorgd met mindful eten en drinken.

Zo geef je jouw team inspiratie voor een dagelijks leven in balans. Gezonde en smakelijke voeding dragen bij aan de totale ervaring. Deelnemers kunnen inzien dat aandacht voor alle zintuigen het leven meer inhoud geeft. Deze voldoening komt voort uit bewustwording van wat je doet en hoe je leeft (en dus ook eet en drinkt). Tijdens een retraite mindful leven is er geen suikerpiek of mentale dip dankzij gevarieerde, gezonde gerechten.

Didie heeft een super goed retreat voor ons team georganiseerd. Aan alles was gedacht en fijne communicatie.

Makelaarsorganisatie na een team retraite in Nederland
mindful eten met je team op retraite
Mindful eten met je team op retraite

7. Je vindt het belangrijk dat je team inzichten krijgt van ervaren en deskundige teachers.

Daarom worden de deelnemers tijdens de retraites begeleid door ervaren mindfulness-, meditatie en bewegingsleraren die hierin getraind zijn.

8. Jouw teamdag moet geschikt zijn voor iedereen.

Deze dag of meerdaagse retraite met je personeel is geschikt voor beginners. Geen moeilijke yoga houdingen of fysieke uitdagingen waardoor mensen afhaken. Bovendien is het niet de bedoeling dat jouw werknemers uren op een matje zitten. Je wilt hen afwisseling en uitdagingen bieden die voor iedereen haalbaar zijn.

op retraite met je werknemers
Met elkaar mediteren, wandelen en ontspannen op een mindfulle manier

9. De plek waar de retraite plaatsvindt moet bijdragen aan de ervaring.

Het kantoor en de gebruikelijke omgeving van het bedrijf kent iedereen wel. Je wil je werknemers een ambiance bieden die ervoor zorgt dat de retraite verrassend en plezierig is.

10. De dag moet niet te voorspelbaar zijn.

Daarom is het programma duidelijk, maar er is ook genoeg ruimte om wat nieuws beleven. Zo is het inspirerend om een nieuwe kant van het lichaam of mind te leren kennen dankzij goede oefeningen. Verder is het waardevol nieuwe smaken te leren kennen tijdens het eten of een aardigheidje na afloop te krijgen dat past bij mindful leven.

Heb je nog vragen over een company retreat?

meditatiedag met ondernemers
Meditatiedag met ondernemers waarbij ze zichzelf opnieuw leren kennen

De 5 meest gestelde vragen over bedrijfsretraites:

1. Hoe ziet het programma van een bedrijfsretraite eruit?

Retraites voor bedrijven stel ik samen op basis van specifieke behoeften. Daarbij werk ik met een dag programma dat effectief is voor het welzijn van je team. De retraite voor jouw bedrijf kan uit één of meerdere dagen bestaan. Ook is het mogelijk om met je team te overnachten tijdens de retraite. Dat kunnen we naar eigen wensen invullen al naar gelang de tijdsduur van de retraite en de grootte van het team. Ook bespreken we of je de retraite met je bedrijf geheel in stilte wil houden (erg mooi!) of dat je de afwisseling zoekt van stilte en praten.

ik wil met mijn bedrijf mediteren
Met je team ervaren hoe het is om samen te vertragen

Een dag retraite ziet er ongeveer zo uit:

 • Vanaf 9.45 uur inloop
 • Start retraite programma om 10.00 uur met kennismaking en inleiding
 • 10.30 uur meditatieve oefeningen
 • 11.45 uur pauze met koffie, thee en lekkers
 • 12.00 uur meditatieve oefeningen
 • Middag break met gezonde, smakelijke lunch
 • 13.30 uur mindful wandelen en bewegen
 • 15.00 uur pauze met thee
 • 15.15 uur adem sessies en flow oefeningen
 • 16.15 uur kennisoverdacht en nabespreken
 • Einde programma rond 17.00 uur

2. Wat kun je verwachten aan het einde van deze retraite en meditaties met werknemers?

Deelnemers aan retraites hebben verschillende ervaringen. Toch is er vaak een universeel gevoel van rust, vertraging en herontdekken van het gevoel. Mensen voelen dat ze leven en ertoe doen. Op die manier ontstaat ruimte voor de positieve basis energie in hun lichaam. Vaak is er een gevoel van verfrissende leegte in het hoofd. Soms ook de gewaarwording van onrust die nog in het lichaam zit. In enkele gevallen is dat voor retraite deelnemers aanleiding om in hun dagelijkse leven te gaan mediteren en meer rustmomenten in te bouwen. Deze positieve bewustwording draagt bij aan de mentale balans op korte en lange termijn.

mindfulness dag met je bedrijf
Een mindfulness dag met je bedrijf geeft elkaar de ruimte om naar binnen te kijken

3. Is zo’n personeelsdag mindfulness, mediteren en oefenen voor iedereen geschikt?

Ja, de retraites zijn juist zo opgezet dat iedereen zich prettig voelt. En mocht dat onverhoopt niet zo zijn, dan is er altijd de aanwezigheid van een deskundige en ervaren retraite leraar. Daardoor worden je werknemers op hun gemak gesteld en hoeven zij niet voorbij te gaan aan hun persoonlijke grenzen. Tijdens de retraites heerst een sfeer van thuiskomen, veiligheid en openheid.

4. Op welke locatie kunnen mijn werknemers op retraite?

De retraites voor bedrijven vinden plaats op een locatie die past bij jouw onderneming. Ook is de plek geschikt voor een fijne ervaring, de groepsgrootte en het aantal dagen dat je op retraite wil. Zo organiseer ik retraites voor bedrijven op prachtig gelegen boerderijen en eigentijdse kloosters. Ook is er de mogelijkheid te verblijven op verrassende historische locaties of stille natuurhuizen in het bos en nabij zee. Ik heb een groot netwerk met locaties door heel Nederland en België dus ik kan je tijdig voorzien van een compleet verzorgd, goed programma op een perfecte locatie. Verder organiseer ik retraites in Frankrijk dichtbij een oorspronkelijk mindfulness klooster en andere Europese bestemmingen. Daarom behoort een bedrijfsretraite in het buitenland ook tot je mogelijkheden.

retraite met je personeel in de natuur
Op retraite met je bedrijf om met positieve energie de toekomst in te gaan

5. Welke investeringen moet je als werkgever doen voor deze retraite?

Dit is uiteraard afhankelijk van het totale programma en de locatie. De dag kent een aantal elementen die bepalend is voor de investering. In alle gevallen krijg je er een bijzondere en prettige ervaring voor terug die je werknemers stimuleert om met positieve energie aan de slag te gaan. Wil je op korte termijn weten waar je aan toe bent? Stuur me dan een bericht waarna je binnen 48 uur een offerte ontvangt. Geef hierin het volgende aan:

 • aantal personen
 • dagdeel / dag / meerdere dagen
 • inclusief overnachting ja/nee
 • locatie voorkeur (stad, provincie of land)

Andere vragen zijn ook welkom. Je kunt ze stellen via email, whatsapp of door te bellen naar Didie Schackman op +31 (0)6 293 093 81.

Neem je werknemers mee op bedrijfsretraite en verras jezelf en je team met nieuwe energie voor een gezamenlijke missie die ertoe doet!

didie schackman
personeelsdag met mediteren
Samen een weekend of week de stilte zoeken aan zee

Op retraite in Nederland zonder je team?

Wil je eerst een keer zelf op retraite zonder je team? Dan is er een aanbod retraites in Nederland en Frankrijk voor jouw persoonlijke bewustwording. Ben je verhinderd op de dag die wordt aangeboden of zijn de retraites uitverkocht, meld je dan aan voor de maandelijkse update zodat je op de hoogte blijft van het retraiteprogramma.

Chat openen
1
Hallo 🙋‍♀️, kunnen we je helpen?